Als liefhebbers van mooie, pure wijnen zijn wij ook dit jaar weer naar ons favoriete wijngebied in Süd Tirol (Italië) geweest.
Dit wijngebied staat bekend om de kwaliteitswijnen die er gemaakt worden in combinatie met het prachtige landschap!
Wij zijn dit jaar bij wijnhuis Taschlerhof geweest en hebben de keuze gemaakt voor de ‘Kerner’.
De Kerner kennen wij als een wijnsoort die tot een paar jaar terug vooral veel lokaal wordt gedronken en overal op de kaart staat in restaurants.
Inmiddels heeft ‘het buitenland’ de wijn ook ontdekt en wordt hij ook meer geëxporteerd.
Wij vinden het heel leuk om juist een heel specifieke wijn met jullie te kunnen delen.
Taschlerhof - Kerner
De Kerner is een kruising van Riesling & Trollinger (Vernatsch), wat dan ook een prachtige pure,
onderscheidende witte wijn oplevert, met een intense geur van appel en steenfruit en een heerlijk sappige, rijpe en volle smaak.
De kleur van de wijn is stro- tot groengeel.
Wineparing:
De Kerner is heerlijk op zich, maar ook geweldig bij tal van gerechten; variërend van pasta met zeevruchten,
vis, wit vlees tot zachte, romige kazen en ook ideaal als aperitief.
Serveertemperatuur: 8 – 10° C
De weg naar...
Wijnhuis Taschlerhof
De druiven voor de witte Taschlerhof-wijnen worden verbouwd in wijngaarden die op een steile en zonnige locatie liggen,
met een zuidoostelijke ligging en grenzend aan de heuvels vlak voor Bressanone. Op een stuk land van slechts 5,5 hectare is er
een hoogteverschil van 200 meter, van 530 tot 730 meter boven zeeniveau. De wijngaard stijgt bijna verticaal langs de steile en zonnige helling.
De teelt wordt dan ook grotendeels met de hand gedaan. Dit is een onmiskenbaar kenmerk dat bijdraagt aan de kwaliteit
van de wijnen van het Taschlerhof-wijnhuis.
Zonnige dagen en koele nachten zijn typerend voor de wijnstreek in Sud-Tirol. Vooral in de herfst geeft het grote temperatuurverschil
gedurende de dag de druiven hun unieke vollere en fruitigere kenmerk. De leisteenbodem geeft de wijn zijn minerale karakter.