Business Analyse

Van analyse naar oplossing

Wat is Business Analyse?

Een Business Analist is de schakel tussen de Business en IT. Omdat deze twee partijen niet altijd even goed samenwerken, is de Business Analist de vertegenwoordiger voor beiden. Hij kan de wens van de business goed uitvragen en weet deze door te vertalen naar een technische oplossing.

Een Business Analist ondersteunt bij het identificeren van de scope en doelen van een project. Naast het analyseren, identificeren en vertalen van de behoeften van de stakeholders, valideert de Business Analist de business requirements en is hij in staat data en business processen te modelleren. De Business Analist is de persoon die ervoor zorgt dat ontwikkelaars met heldere en bruikbare specificaties aan de slag kunnen.

Blijvend ontwikkelen

Bij Pure! Professionals staat ontwikkeling centraal. Wij vinden het belangrijk dat onze professionals zich blijven ontwikkelen, zowel op het gebied van hardskills, maar zeker ook op het gebied van softskills. Al jarenlang werken wij met het Enneagram. Op deze manier leren wij de krachten en leerpunten van onze professionals kennen, zodat wij hen verder kunnen helpen in hun ontwikkeling.

Marco: Business Analist

“Onze business partners bijstaan in hun continue verbeteringen en hier ook pro-actief in bijdragen, dat kenmerkt ons bij Pure Professionals. Wij bij Pure zijn in staat om op de verschillende niveaus te adviseren, maar steken ook zelf de handen uit de mouwen.  Wij overzien het geheel en kunnen daardoor op élk deel van het proces worden gevraagd.

Van een eerste impactanalyse tot het daadwerkelijk neerzetten van nieuwe processen of systemen, wij hebben de ervaring al in huis. Als Senior Business Analist en met het hele team, zorgen wij voor inzetten op uitdagende opdrachten. Hierdoor ontwikkelen wij ons voortdurend, zowel inhoudelijk als persoonlijk.

Telkens zoeken naar het toevoegen van waarde, vooraan staan, impact maken, acteren met uiteenlopende stakeholders en het kunnen benutten van de volledige breedte van de rol als Business Analist, is wat mij persoonlijk drijft om elke dag dat stapje extra te maken.”

Wai-ting Li: Business Analist

“Ik heb inmiddels diverse opdrachten gedaan in business analyse. Het maken van de vertaling van businesswens naar IT-oplossing past uitstekend bij mij. Ik voel me prettig bij de vrijheid die ik in deze rol heb en kan mijn creativiteit, oplossend vermogen en communicatieve vaardigheden optimaal aanspreken. Werken in de dynamiek van projecten, maar verbonden zijn met de inhoud: Daar ga ik voor!”